31η Γενική Συνέλευση ΕΔΕΥΑ

1

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Αθήνα η 31η Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που εκπροσωπεί θεσμικά 122 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας. Στη Συνέλευση συμμετείχε δια ζώσης ο Νικόλαος Χατζηαντωνίου, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη και μέλος του ΔΣ της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο κρίσιμα και επείγοντα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. Στη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους λόγω των πρόσφατων ανατιμήσεων του ρεύματος και την ελλιπή στελέχωση τους, λόγω της υπαγωγής τους στους περιορισμούς προσλήψεων του δημοσίου, ενώ οι Δ.Ε.Υ.Α. λειτουργούν ανταποδοτικά, δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα ούτε επιχορηγούνται από το Κράτος.

Οι εκπρόσωποι των Δ.Ε.Υ.Α. επιβεβαίωσαν την ενότητα του χώρου, την ισχυρή βούληση να παραμείνει η διαχείριση του νερού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την ανάγκη να διεξαχθεί καλόπιστος θεσμικός διάλογος με την Πολιτεία, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, που θα σέβονται το δημοτικό και κοινωφελή χαρακτήρα των επιχειρήσεων και θα ενισχύουν τη βιωσιμότητά τους, αποφεύγοντας τα λάθη από προηγούμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε υβριδικά λόγω των υγειονομικών περιορισμών τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος και Μίλτος Χατζηγιαννάκης και του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης, καθώς και η ηγεσία της Ε.ΥΔ.ΑΠ. και της Ε.Υ.Α.Θ. Διαδικτυακά συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και πολλά στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α., από όλη την Ελλάδα.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση