Νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στο Ασβεστοχώρι

147927111_1034022433751755_3836856357857301343_o

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Ασβεστοχωρίου, ενός ζωτικού έργου υποδομής που θα εξυπηρετεί πλήρως του κατοίκους του οικισμού.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η υλοποίηση των εργασιών αναπόφευκτα θα προκαλέσει οχλήσεις και αναστάτωση στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, από τους οποίους ζητάμε την κατανόηση, την στήριξη και την συνεργασία.

Ξεκίνησε λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρόνιo αίτημα των συνδημοτών μας, με την υλοποίηση του τεράστιου έργου υποδομής που θα εξασφαλίζει:

• Βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
• Βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης- Εξάλειψη απωλειών νερού.
• Αύξηση της ποσότητας του νερού υδροδότησης – Καλύτερη διαχείριση των υδατικών πόρων.
• Οικονομικό όφελος από τη μείωση της τιμής στα νοικοκυριά που θα εξασφαλίζεται από τη μείωση των διαρροών.
• Αύξηση της δυναμικότητας υδροδότησης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.788.558,68€, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι εξαιρετική επιτυχία και αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ΔΕΥΑ και Δήμου η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εξασφαλιστεί για τον δήμο μας άλλα 10 εκ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής – Π.Δ.Ε. για την κατασκευή του σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου στο Ασβεστοχώρι και στον Χορτιάτη, μάλιστα στον Χορτιάτη οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη να τρέχουν για να ακολουθήσει στην συνέχεια και το Ασβεστοχώρι και να ολοκληρωθεί έτσι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου μας.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin