Επίσκεψη μαθητών στην ΔΕΥΑ

Students

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 επισκέφθηκαν το χώρο της ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη 50 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του κολεγίου Ανατόλια.  Ως συνοδοί καθηγητές, μαζί τους ήταν οι βιολόγοι, κα Ηρώ Κολιάκου και ο κ. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Service as Action» που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια. Το «Service as Action» συνδυάζει την κοινωνική προσφορά με τη μάθηση, εμφυτεύοντας στους μαθητές το πάθος για τον εθελοντισμό και επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν δεξιότητες με βιωματικό τρόπο, όπως και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, πραγματοποιώντας δράσεις που ικανοποιούν τα ενδιαφέροντά τους και ταυτόχρονα προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους, διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με τον 6ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης για καθαρό νερό για όλους, δημιούργησαν αφίσες οι οποίες ενημερώνουν για το πρόβλημα της έλλειψης του νερού με ευφάνταστο τρόπο, για παράδειγμα “πόσο νερό ξοδεύεται για να φτιαχτεί ένα burger”, και κατασκεύασαν ένα γλυπτό με μπουκάλια.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν τις δράσεις τους και εμείς τους μιλήσαμε για το νερό ως αγαθό, τη διαχείρισή του αλλά και την αποχέτευση με επέκταση στην επεξεργασία των λυμάτων. Επιπλέον παρακολούθησαν ανάλυση δειγμάτων νερού στο χημείο μας, ενημερώθηκαν για την καταμέτρηση του νερού από ένα συμβατικό υδρόμετρο και πως τώρα η καταμέτρηση έχει περάσει στα έξυπνα υδρόμετρα.

Τέλος, τους μιλήσαμε για την αποτύπωση ,τη χαρτογράφηση των δικτύων αλλά και την απομακρυσμένη παρακολούθηση των συστημάτων υδροδότησης μέσω της τηλεμετρίας και τους έγιναν σχετικές επιδείξεις.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin