Εκδήλωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

1111111111

Την Τρίτη 23 /3/2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ψηφιακή εκδήλωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, όπου συμμετείχαν 135 στελέχη και εκπρόσωποι από 60 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας. Την ΔΕΥΑ Πυλαίας – Χορτιάτη εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής μας, Σαράντος Δαφέρμος.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης (2184/2020/ΕΕ) με συντονιστή τον Πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργη Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κων. Αραβώσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου, η Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.ΥΔ.Α.Π. κ. Θ. Βαρβαρίγου και Χ. Σαχίνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Αν. Αμανατίδης.

Στην εκδήλωση, για την νέα Οδηγία μίλησαν η κ. Β. Καραούλη, Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας και η κ. Χρ. Κοτσιφάκη, Προϊσταμένη Επεξεργασίας και Ελέγχου Ποιότητας Νερών της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Η κ. Καραούλη αναφέρθηκε στην εναρμόνιση της νέας Οδηγίας με το εθνικό Δίκαιο, ενώ η κ. Κοτσιφάκη έδωσε έμφαση στις προκλήσεις και προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. από την νέα Οδηγία.

Και από τις δύο ομιλήτριες τονίσθηκε ότι η νέα Οδηγία με τις αλλαγές που ενσωματώνει, και οι οποίες απορρέουν από τις εξελίξεις στην επιστήμη και την κοινωνία, δημιουργεί ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού, υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της ποιότητας του πόσιμου νερού εισάγοντας όλους τους παράγοντες της αλυσίδας υδροδότησης που την επηρεάζουν και προωθεί τη χρήση του νερού της βρύσης. Στο νέο αυτό πλαίσιο καλούνται να προσαρμοσθούν όλες οι επιχειρήσεις ύδρευσης και άρα και οι Δ.Ε.Υ.Α.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin