Διαδικτυακή ημερίδα για τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των Δ.Ε.Υ.Α

274156109_1268473543639975_2394253895228843223_n
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα, με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α, όπου συμμετείχαν 90 εκπρόσωποι από 60 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας. Η ημερίδα επικεντρώθηκε στη διαχείριση του ενεργειακού κόστους και στη βελτίωσης της εισπραξιμότητας των Δ.Ε.Υ.Α., θέματα που απασχολούν έντονα σήμερα τις Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο φλέγον θέμα αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει την οικονομική επιβάρυνση των Δ.Ε.Υ.Α. και τόνισε ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. επιμένει στον θεσμικό διάλογο με την Πολιτεία. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των Δ.Ε.Υ.Α. για τη συνάντηση που είχε στις 16/2 με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, στον οποίο έθεσε επιτακτικά το ενεργειακό πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α. διεκδικώντας την επίλυσή του.
Στο ενεργειακό πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκε και η Όλγα Κοτσελίδου, Γεν. Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που συντόνισε την ημερίδα και περιέγραψε τον οδικό χάρτη των ενεργειών και πρωτοβουλιών του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. μέχρι την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.
Στο θέμα της διαχείρισης του ενεργειακού κόστους από τις Δ.Ε.Υ.Α. και των Ενεργειακών Κοινοτήτων αναφέρθηκε ο Γεν. Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα- Πεδιάδας Αντώνης Κοζυράκης, παρουσιάζοντας μία Ενεργειακή Κοινότητα ευρείας βάσης που λειτουργεί στην Αν. Κρήτη και στην οποία συμμετέχει η Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα-Πεδιάδας. Ο Σαράντος Δαφέρμος, Γεν. Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας-Χορτάτη μίλησε για τις δυσλειτουργίες κατά τη διαδικασία είσπραξης των εσόδων των Δ.Ε.Υ.Α. παρουσιάζοντας την πρακτική της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας – Χορτάτη. Τέλος, ο Νίκος Σαφαρίκας, Γεν. Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών παρουσίασε τις αρχές της πιστωτικής πολιτικής των Δ.Ε.Υ.Α. μεταφέροντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και πρακτική και προτείνοντας την εκπόνηση Κανονισμών Πιστωτικής Πολιτικής για την οργάνωση και βελτίωση της εισπραξιμότητας των Δ.Ε.Υ.Α.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση