Καμπάνια για το Νερό 2011-2012

Η Δ.Ε.Υ.Α. βράβευσε τους μικρούς ζωγράφους

deya kampania gia to nero 2011-12Με μία ιστορία αφιερωμένη στα παιδιά, η οποία αφηγείται τον αγώνα δύο μικρών κοριτσιών για αναζήτηση νερού στο μακρινό Μαλάουι, της Καρολίνας και της Τάμπια, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υποδέχτηκε τους μαθητές σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Η εκδήλωση απονομής βραβείων για τους Διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής και εφηβικής αφίσας με θέμα το νερό, που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας Χορτιάτη, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και πολλή μεγάλη συμμετοχή τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, το απόγευμα, στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο της Δ.Κ. Ασβεστοχωρίου.

Οι δύο διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο: «Ταράζουμε τα νερά στα σχολεία και το Δήμο μας και ζωγραφίζουμε για το νερό, γιατί κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη!», που διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2011 – 2012 η Δημοτική Επιχείρηση. Μια πρωτοβουλία, η οποία, όπως επεσήμανε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α., κ. Νικόλαος Χατζηαντωνίου, ανοίγει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα σχολεία μας και για περαιτέρω δημιουργικές συνεργασίες στο μέλλον.

Για το διαγωνισμό ζωγραφικής:
Απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στο έργο της μαθήτριας Στέλλας Φερεντίνου, της Δ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου.
Βραβεύτηκαν για τα έργα τους οι μαθήτριες Αντωνία Παλτίδου, της Δ2΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη και Σοφία Χνιτίδου, της Δ1΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου.

Για το διαγωνισμό αφίσας:
Απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στο έργο της μαθήτριας Φωτεινής Ψημμένου, της Α3΄ Τάξης του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου.
Βραβεύτηκαν για τα έργα τους οι μαθήτριες Αλεξία Αναστασιάδη, της Β2΄ Τάξης του Γυμνασίου Χορτιάτη και Ζωή Βεζύρη, της Β1΄τάξης του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι Διευθυντές των εννιά Δημοτικών και Γυμνασίων της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη κλήθηκαν να παραλάβουν τα Διπλώματα Συμμετοχής των μαθητών τους, καθώς και τιμητικές πλακέτες και Επαίνους για τη συμμετοχή των σχολείων τους. Μάλιστα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου και στο 1ο Γυμνασίο Χορτιάτη, από τα οποία προέρχονται και οι δύο πρώτοι νικητές των διαγωνισμών, δόθηκαν και δύο μικροσκόπια, ιδιαίτερα χρήσιμα για τις ανάγκες των μαθημάτων τους. Και οι έξι μαθητές, που διακρίθηκαν, παρέλαβαν από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού, κ. Λειβαδοπούλου Δόμνα, και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννη Καρτάλη, ετήσιες υποτροφίες για τα τμήματα πολιτισμού του Δήμου, ενώ οι δύο πρώτοι νικητές παρέλαβαν από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. και δύο κασελάκια με σύνεργα ζωγραφικής. Τέλος, Ευχαριστήριους Επαίνους παρέλαβε και η Επιτροπή Αξιολόγησης για το δύσκολο έργο της να επιλέξει ανάμεσα σε τόσο αξιόλογα και ευρηματικά έργα, η οποία αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών των σχολείων και μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τα τραγούδια τους η Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τούμπας και η Παιδική Χορωδία Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Πυλαίας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού, κ. Ελεονώρας Καλαϊτσίδου.

Κλείνοντας, ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Δαφέρμος Σαράντος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Καμπάνια συνεχίζεται. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και στα γραφεία της. Η καλύτερη αφίσα θα τυπωθεί και θα αναρτηθεί στα σχολεία και τις Υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στις 22 Μαρτίου. Τέλος, όπως είπε ο κ. Καϊτεζίδης, «ως ελάχιστη τιμή και αναγνώριση για τους μικρούς δημιουργούς» οι ζωγραφιές που διακρίθηκαν θα ομορφύνουν και θα στείλουν τα μηνύματά τους από το εξώφυλλο της επόμενης έκδοσης του δημοτικού περιοδικού.

Εγγραφείτε
στο ενημερωτικό δελτίο μας!

© Δ.Ε.Υ.Α. All Rights Reserved Πολιτική Απορρήτου Όροι Χρήσης

Designed and Developed by Longtail Interactive

Scroll Up