• Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στη Δ.Ε.Υ.Α.

  student visit to deya headquarters
  “Πώς έπαιρναν το νερό τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι και πώς φτάνει σήμερα στα σπίτια μας”, θέλησαν να μάθουν οι είκοσι μαθητές του Δ1 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, που μαζί με τη δασκάλα τους, κ. Ρουμελιώτη Όλγα, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. στο πλαίσιο μαθήματος για το νερό.

  Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις πηγές του Ασβεστοχωρίου, για το αποχετευτικό σύστημα και το βιολογικό καθαρισμό, για το δίκτυο ύδρευσης, τα υδραγωγεία και την παλαιότητά τους, για τις βλάβες, το σύστημα καθαρισμού του νερού και τους ελέγχους ποιότητας, και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στο Γενικό Διευθυντή κ. Δαφέρμο Σαράντο.

  Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το ‘ταξίδι’ του πόσιμου νερού μέσα στο δίκτυο ύδρευσης, από την άντλησή του από το υπέδαφος και τα διάφορα στάδια επεξεργασίας του, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας αλλά και για τον κίνδυνο εξάντλησης και την ανάγκη εξοικονόμησής του. Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις διαδικασίες λειτουργίας της αλλά και να περιεργαστούν το υδρόμετρο και τα διάφορα όργανα μέτρησης.


 • © Δ.Ε.Υ.Α. All Rights Reserved Πολιτική Απορρήτου Όροι Χρήσης

  Designed and Developed by Longtail Interactive

  Scroll Up